vineri, 9 mai 2008

Una bucata licenta...200lei

http://youtube.com/watch?v=juj-THdo0QA
In ziua de astazi sunt nenumarate lucruri care nu ne mai mira pe multi dintre noi. Pur si simplu chestiunile iesite din comun devin o normalitate cretina, din punctul meu de vedere. De unde incepe totul de fapt ? Dupa parerea mea, totul incepe de la un "lider" de oricare vreti, care se gandeste ca intr-o buna zi sa caute sa-si cumpere o licenta de pe net. Baiatul respectiv cauta si cauta pana cand ce sa vezi... gaseste un site pe care niste baieti "destepti" isi fac reclama. Acei mici intreprinzatori elaboreaza teme de licenta pentru nu mai mult de 200lei. Mai stam si ne intrebam de ce cu o facultate terminata, cu o medie decenta nu reusesti sa-ti gasesti un job corespunzator studiilor tale. Normal ca multi studenti care si-au vazut de facultate sunt confundati cu niste sub-mediocri. Ba chiar mai mult, majoritatea celor sub-mediocri ii depasesc cu mult pe diploma, pe cei ce care chiar au invatat in facultate. A cui e vina oare ? Ei bine nu e numai vina lor, este si vina unor oameni cu pretentii cum ar fi unii asistenti sau profesori care nu numai ca incurajeaza astfel de practici, ba chiar fac parte din ele.

2 comentarii:

Anonim spunea...

"Mai stam si ne intrebam de ce cu o facultate terminata, cu o medie decenta nu reusesti sa-ti gasesti un job corespunzator studiilor tale. Normal ca multi studenti care si-au vazut de facultate sunt confundati cu niste sub-mediocri."

Cu partea asta, eu nu sunt de acord. Angajatorii care se respectă şi nu fac selecţia după ureche reuşesc să pună întrebări pertinente si să îi încerce pe candidaţi în aşa fel încât să observe care e nivelul. Plus că mai există perioada de probă... sincer să fiu, pe mine nu mă deranjează foarte tare că se practică cumpărarea licenţelor, ci faptul că lucrurile nu se sesisează nici măcar mai târziu.

Keep walking! ;)

Anonim spunea...

E pacat. Oameni care nu au ramas cu mai nimic din facultate poate ar mai invata ceva prin redactarea lucrarii de licenta. Dar stai. De ce invoc aici invatatul? Oricum nu asta e motivul pt care fac ei facultatea. :D